Valljuk be, hogy legtöbbünknek a pudingkészítés annyit jelent, hogy...
megvesszük a boltban készen kapható, különböző ízesítésű pudingporokat és a leírásnak megfelelően tejjel, cukorral összekeverve kiporciózzuk és hagyjuk megdermedni. Természetesen a mai világunkban már minden instant, könnyedén összeállítható a készen beszerezhető alapanyagokból és sokszor nincs is idő a bonyolultabb, több időt és energiát igénylő ételek elkészítéséhez. Pedig sokszor visszagondolunk a gyerekkorunk ételeire, hogy azok mennyivel másabb ízűek voltak, mint a maiak. Ha nosztalgiázni szeretnénk és van egy kis időnk a vasárnapi vagy ünnepi desszert elkészítésére, akkor ajánljuk, hogy készíts házi pudingot a régi receptek alapján. Vanília pudingnál használj igazi vanília rudat és annak belsejét keverd el tejjel, cukorral és étkezési keményítővel, és még gyümölccsel, dióval vagy csokoládédarabkákkal is ízesítheted. Csokoládé pudingnál ét- vagy tejcsokoládéból varázsolj igazi, békebeli finomságot. Szintén tehetsz bele gyümölcsöt, vagy mogyorót, esetleg kávészemeket. Az igazi formát pedig egyszerűen kialakíthatod a kifejezetten erre a célra készített pudingformákkal. Egy pudingot nehéz elrontani és hidd el, hogy a szeretteid értékelni fogják az igyekezetedet és csak a kanalak csilingelése és a hálás, jóllakott pillantások lesznek társaid az étkezés végén.