Egyre többen étkeznek egészségesen. Odafigyelnek, hogy mit esznek, főleg, ha diétáznak vagy külön étrendet követnek. Minden fogyókúrában...
alapvető az összetevők pontos betartása. Alacsony szénhidrát és magas rosttartalmú ételek, italok előírása esetén sokan szeretnek kefirt, joghurtot fogyasztani különböző összetevőkkel pl. müzlivel, zabpehellyel, gyümölccsel, keksszel, lekvárral együtt. Készítsd el magadnak otthon a joghurtot frissen! Legegyszerűbben a boltokban is kapható élőflórás natúr joghurtot kell elkeverni meleg tejjel és megvárjuk, amíg a joghurtban lévő baktériumok elszaporodnak a tejben és joghurttá alakítják azt. Általában 6-8 órán keresztül 42-46 fokos hőmérsékleten történik meg legideálisabban a folyamat. Minél tovább érik, annál sűrűbb lesz a joghurt. 1-1,5 liter tejhez egy 2 decis pohár joghurt szükséges. Lehetőség szerint használj friss, termelői tejet. Ha nem tudsz ilyet beszerezni, akkor jó lesz a bolti, nem tartós tej is. Az elkészült joghurtot hagyjuk kihűlni majd hűtőbe téve 8-10 napon át fogyasztható. Viszont ha ezt a házi készítésű italt szeretnénk magunkkal vinni munkahelyre, iskolába, kirándulásra, és kevernénk bele különböző összetevőket is, azok teljesen megszívják magukat és elveszítik frissességüket és ropogósságukat. Erre jó megoldás az a bögre, amelyben a folyadékot és a hozzávalókat külön tudjuk tárolni. A bögre italtartós része 330 ml-es, a tetőben elhelyezett rész pedig 110 ml-es. Tegyél meg mindent az egészséges életért, étkezésért!