Én magam az igazi olasz espresso híve vagyok. Napi 1-2 pohár kávé az adagom. Viszont melegebb időben...
a jegeskávét leszámítva el szoktam csábulni a cappuccino vagy tejeskávé irányába. Egy cappuccino elkészítése nem ördöngösség, főleg a mai hiper-szuper kávégépek világában, ahol már egy gombnyomással habfelhőt varázsolhatunk a kávénkra. Manapság nagyon menő elvégezni egy barrista tanfolyamot és elkápráztatni a barátainkat a látványosabbnál látványosabb kávécsodák készítésével. De egy kis ügyességgel és jó minőségű tejből (legyen minél magasabb a zsírtartalom) te is tudsz otthon egy finom latte machiato-t alkotni. A kávékülönlegességek készítésének másik titka a díszítés. A megfelelő és mutatós pohár kiválasztása mellett már az is fontos, hogy mivel dekorálod a tejhabot. Ehhez nyújtanak segítséget a különböző dekoráló szettek. Így, ha esetleg nem vagy annyira ügyes, hogy szabad kézzel rajzolj formákat a hab tetejére, akkor ezt a cappuccino dekoráló 3 db-os forma szettet neked találták ki. Csak készítsd el a kávét, helyezd a pohár fölé a neked tetsző formát és szórd meg kakaóval vagy fahéjjal. Meglátod, hogy feldobja a napodat, ha egy virág mosolyog rád a pohárból!