A nyár a kerti partik szezonja. Ilyenkor kell beizzítani a grilleket és indulhat a sütögetés. Ahhoz, hogy minden jól süljön el...
érdemes betartani néhány aranyszabályt. A húsok pácolását időben el kell kezdeni. A saját készítésű pác a legjobb legyen szó halról, csirkehúsról, marhahúsról. A különböző fűszerekből, növényi olajokból, ízesítőkből, joghurtból, kefirből összeállított páclében érdemes már a húsnak a saját típusának megfelelő időt eltöltenie a sütés előtt. A salátát és a salátaöntetet elég a sütés előtt 1-2 órával elkészíteni és csak a tálalás előtt röviddel összekeverni őket. Ezzel előzve meg, hogy túlzottan levet eresszen a saláta, de azért összeérjenek benne az ízek. A sütés előtt győződjünk meg, hogy minden kellékünk megvan a kivitelezéshez. Faszén vagy brikett, fogók, csipeszek, drótkefe, stb. A tüzet érdemes hozzáértőre bíznunk. A faszenet időben gyújtsd be, hogy addigra mire a húst a rácsra tennéd ne legyen láng csak parázs. Ne locsold le benzinnel vagy egyéb gyúlékony anyaggal, mert akkor a megégve a faszén kellemetlen szagot, füstöt áraszt. Használj kifejezetten az erre a célra gyártott szilárd begyújtó anyagot. Illetve a meggyújtást segíti még a hajszárítóra hasonlító szerkezet, amely a levegőt fújja a parázsra így izzítva fel azt. Ha olyan helyen vagy, ahol nincs 220V, akkor nagyon célszerű egy lendkerekes fújtatót beszerezni, amely könnyű, környezetbarát és olyan erősen fújja a levegőt, mint az elektromos társa. Ha minden összeáll, akkor csak arra figyelj, hogy a húst időben leszedd a grillről, nehogy a fáradtságos előkészületi munkák után elégesd a vacsorát!